► Dag 1: Soma Bay-Luxor
Vroeg in de ochtend halen we u op bij uw hotel in Soma Bay met een privé-AC-auto om u naar Luxor te brengen voor een overnachting in Luxor vanuit Soma Bay. Bij aankomst ontmoet u uw privégids die u zal vergezellen om het volgende te bezoeken:
► Tempel van Karnak:
Geen enkele plek in Egypte is indrukwekkender dan Karnak. Het is het grootste tempelcomplex dat ooit door de mens is gebouwd en vertegenwoordigt de gezamenlijke prestatie van vele generaties oude bouwers en farao's. De Tempel van Karnak bestaat eigenlijk uit drie hoofdtempels, kleinere omsloten tempels en verschillende buitenste tempels op 247 hectare land.
► Luxortempel:
De Tempel van Luxor was het centrum van het belangrijkste festival, het festival van Opet. De tempel werd grotendeels gebouwd door Amenhotep III en Ramses II en had als doel om de rituelen van het festival te organiseren. Het festival moest het menselijke aspect van de heerser verzoenen met het goddelijke ambt.
De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant, er is een optionele tour naar de Sound and Light show in de Karnak-tempel
Geluids- en lichtshow in Karnak:
De show begint met een historische introductie over de geboorte van de grote stad Thebe en de oprichting van de Karnak-tempel.
De show vertelt over de glorieuze prestaties van enkele grote farao's terwijl u luistert naar een prachtige en poëtische beschrijving van de artistieke schatten en de grote erfenis die de Karnak-tempel omsluit. Vervolgens checkt u in bij 3 hotels, Lotus 's Avonds Overnachting in Nile Palace Luxor
► Dag 2: Luxor
Ontbijt in uw hotel en daarna wordt u vergezeld door uw privégids en een privévoertuig met airconditioning om het volgende te bezoeken:
► Vallei der Koningen:
De laatste rustplaats van de heersers van Egypte van de 18e tot de 20e dynastie, het is de thuisbasis van graven, waaronder de grote farao Ramses II en de jonge farao Toetanchamon. De graven waren goed gevuld met alle materiële goederen die een heerser nodig zou kunnen hebben in de volgende wereld. De meeste decoratie in de graven is nog steeds goed bewaard gebleven.
► Hatshepsut Tempel:
Dit is een van de mooiste en best bewaarde tempels van het oude Egypte. De tempel is gebouwd op drie niveaus met twee brede hellingen in een centrale positie die de niveaus met elkaar verbinden.
► Kolossen van Memnon:
Twee enorme stenen beelden van koning Amenhotep III zijn de enige overblijfselen van een complete dodentempel. De beelden zijn gemaakt van blokken kwartszandsteen die in Cairo staan en vervolgens 700 km naar Luxor zijn verplaatst.
Lunch in een restaurant met uitzicht op de Nile-rivier - Overnachting in Luxor
► Dag 3: Luxor - Soma Bay
Vroeg in de ochtend halen we u op bij uw hotel in Luxor met een privé-AC-auto om te bezoeken
► Madinat Habu-tempel:
In de oudheid stond Madinat Habu bekend als Djanet en volgens het oude geloof was dit de plek waar Amon voor het eerst verscheen. Zowel Hatsjepsoet als Toetmosis III bouwden hier een tempel gewijd aan Amon en later bouwde Ramses III zijn grotere gedenktempel op deze plek.
Eerste pyloon - de tempel van Ramses III Tijdens zijn tijd werd Djanet het administratieve centrum van West-Thebe. Het hele tempelcomplex werd omringd door een enorme versterkte omheiningsmuur, met een ongebruikelijke poort bij de oostelijke ingang, bekend als de paviljoenpoort. Deze structuur, een kopie van Syrische migdol-forten, is iets dat je niet zou verwachten in Egypte. Ramses III, een militair, zag waarschijnlijk de deugd in zo'n structuur. Het is waarschijnlijk dat Ramses hier van tijd tot tijd verbleef, omdat er een koninklijk paleis aan de zuidkant van het open voorplein van deze tempel was, terwijl de woningen van priesters en bestuursgebouwen aan weerszijden van de tempel lagen. Oorspronkelijk verbond een kanaal met een haven buiten de ingang de tempel met de Nijl. Maar dit werd lang geleden door de woestijn weggevaagd.
Madinat Habu-tempel vanuit de lucht
► Ramsseum:
Ramesseum, begrafenistempel van Ramses II (1279-13 v.Chr.), opgericht op de westoever van de Nijl bij Thebe in Opper-Egypte. De tempel, beroemd om zijn 57 voet (17 meter) hoge zittende standbeeld van Ramses II (waarvan alleen fragmenten over zijn), was gewijd aan de god Amon en de overleden koning. De muren van het Ramesseum, dat maar voor de helft bewaard is gebleven, zijn versierd met reliëfs, waaronder scènes die de Slag om Kadesh, de Syrische oorlogen en het Festival van Min
► Deir El Madina
De belangrijkste begraafplaats van de koninklijke werklieden in Deir el-Medina ligt ten westen van het dorp, op de helling van de Thebaanse heuvels. De meeste graven werden gebouwd tijdens de 19e dynastie. Sommige zijn indrukwekkend in hun decoratie en grootte. Tegen de tijd van de 20e dynastie waren de graven veranderd in familiegraven waarin de nakomelingen van de oorspronkelijke eigenaren werden begraven. Er werden weinig veranderingen aangebracht, afgezien van de toevoeging van een andere ondergrondse grafkamer. De lagere delen van de oostelijke heuvel van Qurnet Murai waren de plaats van begrafenissen van baby's en kinderen. Meer dan honderd kinderen werden begraven in gewone huishoudelijke aardewerken potten of amforen, in manden, zelfs vismanden, in kisten, dozen of in echte doodskisten. De armste begrafenissen waren die van doodgeboren baby's. Ze bevatten geen sieraden of amuletten, alleen kleine vaten gevuld met voedsel voor het hiernamaals. De graven van de volwassenen lagen hogerop. Veel van deze graven dateren uit de 18e dynastie
Lunch Tijdens de tour.
► De vallei der Koninginnen
De Vallei der Koninginnen, ook bekend als Biban el-Harim, Biban el-Sultanaat en Wadi el-Melikat, is een plaats in Egypte waar in de oudheid vrouwen van farao's werden begraven. In de oudheid stond het bekend als Ta-Set-Neferu, wat 'de plaats van de kinderen van de farao' betekent, omdat naast de koninginnen van de 18e, 19e en 20e dynastie (1550-1070 v.Chr.) ook veel prinsen en prinsessen werden begraven met verschillende leden van de adel. De graven van deze personen werden onderhouden door priesters die dagelijks rituelen uitvoerden en offers en gebeden brachten voor de overleden adel.
De vallei ligt in de buurt van de bekendere Vallei der Koningen aan de westoever van de Nijl, tegenover Thebe (het huidige Luxor). Dit kale gebied in de westelijke heuvels werd gekozen vanwege de relatieve isolatie en nabijheid van de hoofdstad.
De koningen van de 18e dynastie kozen er nu voor om begraven te worden in rotsgraven in plaats van de traditionele bouw van piramides als grafkamers (misschien vanwege hun kwetsbaarheid voor grafrovers). Er
wordt gezegd dat deze necropolis meer dan zeventig graven bevat, waarvan er veel stijlvol en weelderig versierd zijn. Een voorbeeld hiervan is de rustplaats die uit de rots is gehouwen voor koningin Nefertari (1290-1224 v.Chr.) van de 19e dynastie. De polychrome reliëfs in haar graf zijn nog steeds intact.
De oude Egyptenaren gaven het de naam Set Neferu, wat "zetel van schoonheid" betekent. Van 1903 tot 1906 ontdekte een Italiaanse expeditie ongeveer tachtig graven, waarvan sommige toebehoorden aan kinderen van koninklijke families. Veel waren ernstig beschadigd doordat ze waren verbrand en/of waren gereduceerd tot stallen voor ezels en kamelen. Een van de bekendste tombes is die van Nefertari, de meest geliefde van Ramses II's talrijke vrouwen. Ter ere van haar bouwde hij een prachtige tempel in Abu Simbel. Rijd terug naar Hurghada