4-daagse reis naar de witte woestijn en de Baharyia-oase

Boek Nu! Inquire Booking

Van EUR 550

Geniet van een 4-daagse tour naar de witte woestijn en de Baharyia-oase, inclusief een nacht kamperen, een nacht in de witte woestijn en 2 nachten in een ecolodgehotel in de Baharia-oase, verken de zwarte woestijn, Crystal Mountain en geniet van de ongerepte natuur van de Baharyia-oase! Tijdens deze unieke avontuurlijke ervaring.

Van EUR 550

Boek Nu! Inquire Booking

Dag 1 - Van Caïro naar de witte woestijn:


Om 06:00 uur Ophaaltijd bij uw hotel in Gizeh of in Caïro, Rijd naar de Bahariya-oase, die ongeveer 350 km ten oosten van Caïro ligt. Deze reis duurt ongeveer 4 uur. Vroeger, toen mensen uit Bahariya naar de Nijlvallei wilden gaan, wachtten ze vaak tot er een karavaan passeerde. Ze reisden in drie dagen tussen de Nijl en de oase (wat hebben we vandaag geluk!!!!!)

Er zullen 2 koffiepauzes zijn tijdens de reis.

U ziet aan de rechterkant de spoorwegen die de ijzerertsafzettingen naar de staalfabriek in Helwan vervoeren. Het is dus niet nuttig voor toeristen. De Baharyia-oase is de belangrijkste bron van ijzererts van Egypte. Het ijzererts komt uit de kalksteen uit het midden-Eoceen en bevindt zich op 4 plaatsen genaamd Managim.

Om 10:00 uur komt u aan bij de Baharyia-oase, ontmoet u uw safarigids en neemt u uw 4x4-jeep en begint uw avontuur.
Onze Jeep 4x4-

rit naar de zwarte woestijn. Deze naam komt van het feit dat er een laag zwart poeder op de bergen, hooglanden en zand ligt. Dit poeder bedekt de toppen van sommige bergen. 
De zwarte woestijn

12:00 De lunch wordt hier geserveerd in de oase El Haize, die 37 km van Bawiti ligt. Sommige mensen noemen deze oase een aparte oase. In de Romeinse tijd was het gebied erg welvarend. Veel van de huidige families kwamen oorspronkelijk uit Libië. Voor de lunch kunt u uzelf onderdompelen in een warmwaterbron die stress bijna onmiddellijk vermindert. De warmte zorgt ervoor dat gespannen spieren op natuurlijke wijze loskomen, wat op zijn beurt gevoelens van kalmte, welzijn en rust bevordert.
Hotsprin in El Haz

Hier is een museum genaamd het (watermuseum) dat is gebouwd om de mensen te laten zien hoe belangrijk het ondergrondse water is voor de mensen in de woestijn en de instrumenten die door de Egyptenaren werden gebruikt om het water voor irrigatie op te pompen 

13:00 Rijd dan naar de vallei van Agabat

14:30 Kom aan in de vallei van Agabat, diep in de witte woestijn. Je moet er zijn om de buitenaardse schoonheid van de plek te voelen. Miljoenen jaren geleden lag de plek onder de zee. Door de jaren heen zijn er unieke rotsformaties van kalksteen, krijt (en misschien zand) ontstaan.  

16:30 verken de witte woestijn witte woestijn Egypte 360 ​​Nationaal Park, de bekendste woestijnbestemming in Egypte.

Er zijn hier honderden afbeeldingen, elk doet denken aan een dier - Kip - Een sfinx, Kamelen, tenten, Paddestoelen
                              
17:30 Maak tenten en geniet van de zonsondergang

18:30 Terwijl de lucht roze kleurt en dan het diepste vurige oranje, vervagen de rotsvormen en is er overal stilte. Zittend rond een klein vuur en genietend van de eenvoudigste maaltijd van kip, rijst en groenten, zult u het gevoel hebben dat niets ooit zo lekker heeft gesmaakt. Bedoeïenenpersoneel regelt het diner en kamperen in de woestijn. (Vegetarisch eten is beschikbaar) 

Let op: 's nachts kunnen de temperaturen plotseling dalen in de Witte Woestijn, een goede jas is nodig om de nacht comfortabel door te brengen - Maar maak u geen zorgen, wij bieden alle kampeeruitrusting zoals slaapzakken, tenten en matrassen 

Dag 2 - Witte woestijn - Bahariya oase:


Om 06:00 uur Geniet van de zonsopgang  
                                       
Om 07:00 uur geniet u van het ontbijt in de woestijn, voordat u naar de Bahariya-oase rijdt
Om 09:00 uur Op de terugweg bezoekt u Crystal Mountain, Crystal Mountain, plaatselijk bekend als Gebel al-Izzaz. Het is meer een kristallen heuvel, rechts te zien, die vaak het juweel van de woestijn wordt genoemd, is gevormd door de kwartsietkristallen en ziet er geweldig uit in de zonnestralen. Een paar decennia geleden is dat natuurlijke kenmerk per ongeluk gevonden.
11:00 Rijden naar de Bahariya-oase, geniet van de warmte bij Bir Sigam, een warmwaterbron die kan helpen om te ontspannen. Gelegen op 7 km ten oosten van Bahariya aan de weg naar Caïro, is de bron de beste warmwaterbron qua temperatuur,
Overnachting in de Baharyia-oase - Het diner wordt geserveerd in het hotel

Dag 3: Baharyia-oase-tour:

Ontbijt in het hotel Ontdek meer over de geschiedenis van de Bahariya-oase. We raden u aan een extra uitstapje te maken naar het museum van de gouden mummies, de Bawiti-graven en de Alexander de Grote-tempel.

U bezoekt de graven van Bannentiu en Djed-Ankh-Amun-Iuf (Zed-Amun). De graven van Qasr Selim (26e dynastie). In 1938 ontdekte de Egyptische archeoloog Ahmed Fakhry (1905-1973) vier graven op de bergkam van Qarat Qasr Selim. Bezoek Bawiti, Bawiti is de hoofdstad van de Bahariya-oase. Bezoek vervolgens het museum van de gouden mummies en de tempel van Ain El Muftella, de Bahariya-oase. U luncht in de Bahariya-oase.


Ga dan verder met de geweldige reis om
de Bahariya-oase te ontdekken, de palm- en olijfvelden en Gebel Maghrafa. waar de grootste Diansour (Stromer's Tidal Giant) ooit werd ontdekt in 1914 aan de voet van Gebel Dist. Lake al-Marun, het grootste zoutmeer in de Bahariya-oase, geniet van de zonsondergang vanaf de top van de Engelse berg (Gebel Al Ingleez). Het uitzicht vanaf de top biedt een panorama van het noordelijke deel van de oase.


Overnachting in de Baharyia-oase
 

Dag 4: Van de Baharyia-oase naar Caïro


U wordt na het ontbijt opgehaald bij uw hotel in de Baharyia-oase en afgezet bij het hotel in Caïro. Aankomst rond 12:00 uur.

Hoogtepunten

  • Onvergetelijke overnachting in de Witte Woestijn
  • Bezoek de Zwarte Berg
  • Bezoek de kristalberg
  • Eén nacht in de witte woestijn
  • 2 nachten in Ecolodge in de Baharyia-oase
  • Ontdek de warmwaterbronnen
  • Ontdek de Bahariya-oase

Inbegrepen:

  • Ophaal- en afleverservice van/naar uw hotel
  • Reis per privévoertuig met airconditioning
  • Tochten per privé Jeep 4X4 naar de Witte en Zwarte Woestijn
  • 1 nacht kamperen in de witte woestijn Volpension
  • 2 nachten in ecolodge Hotel Gebaseerd
  • Engels sprekende gids/Of Bedoeïen Engels sprekende chauffeur
  • Alle kampeeruitrusting en tenten
  • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
  • Dranken inclusief mineraalwater en thee
  • Alle belastingen en servicekosten

Uitsluitingen:

  • Fooien geven 
  • Alle extra's die niet genoemd zijn
 
Vergeet niet het volgende mee te nemen:
  • Meerdere T-shirts (katoen of bij voorkeur ademend/snel drogend)
  • Sportschoenen en/of sandalen – om te ontspannen en te dragen in de accommodatie
  • Zonnebril, zonnebrandcrème en lippenbalsem
  • Hoed/honkbalpet
  • Persoonlijke EHBO-doos (vochtige doekjes, griepmedicijnen, maagmedicijnen)
  • zwemkleding als we stoppen bij Hotspring
Ons advies voor deze reis:
  1. Wij adviseren u om sportschoenen te dragen, omdat de rotsen moeilijk begaanbaar zijn met blote voeten.
  2.  Laat geen plastic afval achter in de witte woestijn, houd het gebied schoon
  3.  Wij adviseren u om na een bezoek aan een van onze bronnen een douche te nemen, zodat u zich weer kunt opfrissen voordat u naar Caïro vertrekt.